MANİSA / AKHİSAR - Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: ÇEDES

Ara

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tatafından tertip edilen, öğrencilerimizin Kahraman Gazilerimizle bir araya gelerek vatan ve bayrak sevgisini ve yaptıkları fedakarlıkları bizzat onlardan dinlemelerini amaçlayan Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları kapsamında Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Akhisar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri Ömer Faruk Islak ve Ayşe Zeybek, Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan ve dernek üyesi İsmail Fidan'ı misafir ettik.

Derdimiz Kudüs!
Derdimiz Mescid-i Aksa!
Derdimiz Ahiret günü safımız belli diyebilmek!
Kulüp öğrencilerimizin hazırladığı Kudüs temalı afişlerimiz…

Kas

Ekim ayı değerlerimiz EDEP-SAYGI-NEZAKET konuları kapsamında kulüp öğrencilerimizle nezaketin güzel örneklerinden biri olan Sadettin Ökten hocamızın videosunu izledik.

Kas

“Gel, Ey Muhammed, bahardır.
Dudaklar ardında saklı
Âminlerimiz vardır!
Hacdan döner gibi gel;
Mirac'dan iner gibi gel;
Bekliyoruz yıllardır!”

Biz seni görmeden sevdik Ey Sevgili!”
Çedes Değerler Eğitimi Kulübü öğrencilerimiz Mevlid-i Nebî panosu hazırlamışlardır. Ayrıca lokum ikramında bulunmuşlardır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen VAKTİ KUŞANMAK Projesi  ile Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü(ÇEDES) Çevreye Duyarlıyım - Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi ve kapsamında İslam’ın temel ibadetlerinden olan namazı, Kur’an ve sünnet temelinde, günlük hayata bakan yönleriyle bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak ve onun önemini kavratmak. Amacıyla okulumuzdan gönüllü öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla Ramazan ayı boyunca farklı camilerde teravih namazı buluşmaları gerçekleştirilmektedir.Etkinliğimiz sayesinde  öğrenciler ve öğretmenler namaz vaktinde bir araya gelerek birlikte ibadet etmenin ve Ramazan ayını idrak etmenin sevincine ortak olmuşlardır.

Mrt

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliğimiz tarafından organize edilen Depremzede vatandaşlarımız yararına okulumuzda kermes yapılmıştır.  Kermesimizde maddi-manevi katkıda bulunan değerli velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü(ÇEDES) Çevreye Duyarlıyım - Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında öğrencilerimizin millî, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olarak yetişmelerine imkân sağlamak; Din Öğretimi Müdürlüğü tarafından yürütülen MÜMKÜN ve Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında öğrencilerin yardımlaşma, birlik olma duygularını pekiştirmek, ibadetlerin daha da anlam kazandığı Ramazan Ayının maneviyatını gençlerimize hissettirmek amacıyla 21 Mart Salı günü okulumuzda "Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan" konulu Ramazan Ayı karşılama programı yapıldı.